Lilium

Agencija Lilium realizirala najuspješniju Viber kampanju u BiH

Kompanije već odavno koriste online kanale za izgradnju brenda i komunikaciju sa klijentima. Međutim, u posljednjih par godina, Viber je postao vrlo važan kanal jer pruža niz mogućnosti, od onih interaktivnih i zabavnih kao što su Viber stickeri, pa do konkretnih rješenja (chatbotovi) koja za cilj imaju unaprijediti komunikaciju kompanije i korisnika i podići je na potpuno novi nivo. U Bosni i Hercegovini se mjesečno pošalje preko 100 miliona različitih stickera, a ova komunikacijska mreža je broj jedan u BiH, ispred Facebook Messengera, Whatsappa i drugih sa udjelom preko 65% korisnika.

Agencija Lilium je, za potrebe Bosna Bank International d.d., prošlog mjeseca uspješno realizirala Viber sticker kampanju za ovu banku koja na tržištu BiH posluje od 2000. godine. Od sada, stickere Banke možete preuzeti i koristiti besplatno, a pored toga omogućena je i usluga chatbota koji korisnicima kroz komunikaciju sa BBI Viber Asistentom omogućava lakšu i bržu komunikaciju sa Bankom. Na ovaj način korisnici i klijenti Banke na jednom mjestu imaju odgovore na najčešća pitanja o proizvodima i uslugama Banke, te se mogu na jedinstven način zabaviti i komunicirati sa prijateljima na Viberu.

Viber BBI Stickeri

[su_quote]U samo jednom danu, broj preuzimanja stickera je premašio 30 hiljada, te je sa cifrom od preko pola miliona poslanih stickera oboren rekord u Viber sticker kampanjama.[/su_quote]

To ovu kampanju čini najuspješnijom kampanjom u segmentima downloada stickera, poslanih poruka te dosega do krajnjih korisnika na tržištu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz kompanije Viber Media S.à r.l..

“Banka je osmislila i prilično jedinstven način da svim korisnicima čestita bajramske praznike, a drago nam je da je naš tim učestvovao u izradi odgovarajućih stickera za ovu kampanju”, izjavio je direktor agencije Lilium, Haris Husejnović.

Važno je naglasiti da je stickere moguće preuzeti samo za vrijeme trajanja kampanje, ali koristiti i po završetku iste. BBI Viber stickere još uvijek možete preuzeti OVDJE.