Lilium

Održan seminar o inbound marketingu: Koje alate koristiti za poboljšanje prodaje?

[su_heading size=”18” margin=”30”]Tore Berntsen, Norvežanin koji je stručnjak za CRM i inbound marketing, govorio je jučer u Sarajevu na seminaru posvećenom upravo temi inbound marketinga i njegove primjene u biznisu.[/su_heading]

Učesnici seminara, marketing menadžeri brojnih bh. kompanija, s pažnjom su slušali o mogućnostima unapređenja marketinga i prodaje na domaćem tržištu pomoću tehnika kojima se služi inbound marketing.

[su_quote cite=”Tore Berntsen” url=”https://www.linkedin.com/in/toreberntsen/”]“Inbound marketing omogućava prodavcu da što prije dođe do svoje ciljne skupine, odnosno do korisnika koji su već zainteresovani za njegov proizvod i koji već kupuju u okviru te industrije. Inbound je strategija korištenja marketinških tehnika kao što su: content marketing, SEO, marketing na društvenim mrežama, blogovi i slično, a sve u cilju privlačenja novih korisnika”.[/su_quote]

Seminar smo održali sa ciljem da kroz ovakve edukacije približimo prednosti digitalnog marketinga u poslovanju. Evidentno je da postoji dosta prostora za unapređenje marketinga i prodaje na domaćem tržištu.

[su_quote cite=”Haris Husejnović” url=”https://www.linkedin.com/in/haris-husejnovic/”]“Iako su marketing menadžeri koji se ozbiljno bave tim poslom upoznati sa pojmom ‘inbound marketinga‘, rijetko koja firma ima posložene i automatizovane procese kroz CRM. Takvim pristupom možemo marketing staviti u svrhu prodaje, što mu je i primarna namjena”.[/su_quote]

Posebno smo oduševljeni pozitivnom i energičnom atmosferom među učesnicima, njihovom saradnjom i željom da aktivno slušaju te da će kroz saradnju sa Toreom Berntsenom omogućiti domaćim firmama implementaciju praksi koje donose rezultate na norveškom tržištu.

Zajedno, Tore i Lilium će biti na raspolaganju svim domaćim firmama koje žele da provjere procese na nivou svog marketinga i prodaje.
Bilo nam je zadovoljstvo biti domaćini ovakvom seminaru, dočekati naše klijente i prijatelje koji su se rado odazvali na poziv.

Agencija Lilium Digital planira i u narednom periodu održavati seminare koji će domaćim kompanijama približiti prakse iz inostranstva koje bi se mogle implementirati i na domaćem tržištu.

Za više informacija pratite naš Facebook page i blog.