Lilium

Nijedno dijete ne treba odrastati samo: Podržimo SOS Dječija sela BiH!

[su_heading size=”18” margin=”30”]U okolnostima u kojima živimo i radimo posljednjih dana, kada se BiH bori sa Korona virusom, nije to zaobišlo i one koji već imaju dovoljno briga na svojim plećima.[/su_heading]

Život djece, mladih i porodica u brizi i podršci, kao i uposlenika SOS Dječijih sela BiH je prilagođen okolnostima u borbi protiv korona virusa. U vanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati očuvanje mentalnog zdravlja i preduprijediti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete u njihovoj brizi nosi sa sobom.

SOS Dječija sela u BiH tako su odložili sve posjete u Sarajevu i Gračanici za sigurna, bezbrižnija i sretnija vremena. Tim za podršku porodicama educira mame i djecu kako se ponašati u novonastaloj situaciji, a posebno su fokusirani na kvalitet sadržaja u okrilju SOS porodica koji pomaže djeci i mladima da se lakše nose sa stresom izazvanim naizvjesnošću, nedostatakom rutina i socijalnog kontakta.

Kao i do sada sav njihov fokus usmjeren je na dobrobit djece i mladih, te porodica u potrebi. Tako brinući o svima, odlučili su da nam svima pošalju poruku da ostanemo pozitivni i nasmijani, jer nismo sami. S tim u vezi, pokrenuli su i kampanju na društvenim mrežama #nismosami.

Na njihovom YT kanalu, webu i društvenim mrežama dijelit će video sadržaj sa savjetima stručnjaka kako razgovarati sa djecom u ovoj situaciji, davati savjete kako na kreativan i zanimljiv način provoditi vrijeme sa djecom.

Međutim, niko od nas ne smije zaboraviti njih. Podrška svih nas SOS Dječijim selima u BiH je potrebna u ovoj situaciji i našim malim angažmanom možemo im zaista i reći da ni oni nisu sami.

S obzirom da im je podrška prijatelja u ovoj situaciji i dalje izrazito važna i potrebna, mi iz Lilium Digitala kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo podržati njihov rad, a pozivimo i vas da učinite isto.

Donirati možete online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke: 1610000000000011, poziv na broj 502021000-030000626-9

#nismosami, a pokažimo da nisu ni oni.