Lilium

Networking kao ključ uspjeha u biznisu

[su_heading]Brendiranje i networking (umrežavanje) se smatraju važnim segmentima poslovanja, a njihova snaga se najbolje osjeti ako želite da napravite iskorak i izgradite ime koje “samo prodaje”. [/su_heading]

Živimo u vrijeme kratkih sastanaka, završavanja poslova posljednji dan roka, napetosti i stresa, nedostatka vremena za prijateljska druženja i razmjenu iskustava. Poslovni događaji su savršena prilika da na jednom mjestu upoznate ljude koji imaju vizije i pobjednički duh, ljude koji mogu riješiti vaše probleme i koji traže osobe poput vas koji mogu riješiti njihove. U posljednjih par dana naša vrijedna Lilium ekipa je učestvovala na pet zanimljivih događaja sa kojih vam prenosimo utiske.

Američka Marketing Asocijacija (AMA) je vodeća organizacija u SAD-u koja za cilj ima povezivanje stručnjaka za marketing. Asocijacija članovima pored povezivanja nudi različite resurse za učenje, organizira treninge i edukacije s ciljem unapređenja industrije marketinga općenito. U skladu sa svojim redovnim aktivnostima AMA je organizirala virutelnu konferenciju na temu Digitalnog Marketinga koja je imala doseg do 5,000 profesionalaca iz oblasti marketinga, što nije iznenađenje obzirom na značaj ovakve promocije u modernom biznisu. Bila nam je čast i zadovoljstvo da je upravo naš Edin govorio na ovom eventu pored govornika iz Google-a i drugih etabliranih svjetskih kompanija. Tema Edinove prezentacije je bila “Korištenje Google analitika i Facebook oglasa kao alata da bi se postigao povrat na uloženo veći od 200%“.

AMA

Ponovo smo prisustvovali tradicionalnom druženju Kluba Visokih peta u ugodnom ambijentu hotela Residence Inn Marriott. Naš klijent Bisnode BH, u saradnji sa coolstyle.ba je napravio izuzetno zanimljivo i veoma korisno druženje, gdje smo imali priliku upoznati dame iz svijeta biznisa, te čuti priče o njihovim poslovnim uspjesima. Naše kolegice Irma i Berina su za kratko vrijeme uspjele upoznati potencijalne poslovne partnere, razmijeniti vizit karte, te organizirati sastanke nakon samog događaja.

Bisnode networking

Prošle sedmice u Hotelu Terme u organizaciji kompanje Kolektiv – Posao.ba održana je deveta po redu Drive konferencija, najveća regionalna Leadership & Talent konferencija, koja je na jednom mjestu okupila više od 250 HR stručnjaka. Naša agencija je kao sponzor podržala ovaj poslovni događaj. Bilo nam je zadovoljstvo u kreativnom Lilium kutku predstaviti našu agenciju i usluge koje pružamo, a organizirana je i nagradna igra, te je nagrađen najsretniji učesnik konferencije. Naši Semir, Maida i Sanja su se tog dana družili sa uspješnim poslovnim ljudima, razmijenili priče i utiske, te postali bogatiji za mnogo novih poznanstava i iskustava.

drive networking

Na Vilsonovom šetalištu održan je najveći poslovno-sportski događaj, AUDI B2B RUN koji je okupio skoro 1200 trkača iz 120 firmi. Na ovoj utrci učešće je uzela i naša ekipa koja je brojala sedam članova. Odlična atmosfera, pozitivna energija i dobro druženje su obilježili ovaj događaj.

B2B networking

Jučer smo u Tuzli u organizaciji Centra za usavršavanje mladih Pokrenite.se održali seminar na temu “Digitalni marketing u biznisu”. Kolegica Jasmina je učesnicima prenijela neophodna znanja iz oblasti online marketinga, medija i oglašavanja. Učesnici su imali priliku da nauče kako da profesionalno iskoriste internet, online platforme i servise koji će im omogućiti da ostvare uspješnu karijeru.

seminar

Novi poslovni izazovi su pred nama. Naša naredna destinacija je Novi Sad i MEKST konferencija koja se održava od 23. do 25. novembra. Govornik na MEKST konferenciji, koja će ove godine okupiti više od 1000 gostiju, je naš Semir koji će govoriti o digitalnom marketingu na temu “Kako male kompanije na internetu mogu pobijediti velike”.

MEKST

Nepisano pravilo za uspjeh u biznisu je upravo networking. Da biste postigli prave rezultate u poslovnom svijetu, potrebno je konstantno upoznavati nove ljude, dijeliti znanja i razmjenjivati iskustva, tražiti uspješne ljude koji će nas inspirirati i motivirati, kako bismo i sami jednog dana postali uspješna osoba koja može inspirirati generacije koje dolaze.