Landing Stranice

Šta su Landing stranice?

Landing stranica je “one-page” stranica optimizirana da posjetioce pretvori (konvertuje) u kupce, te je njen osnovni zadatak da bude prilagođena online kampanji.

Landing stranica može biti vezana za bilo kakvu tematiku, ali je njen krajnji cilj konverzija. Konverzija, označava bilo kakvu željenu akciju oglašivača, bilo da se radi o ispunjavanju kontakt forme, online pretplati, kupovini ili nekoj drugoj interakciji korisnika.

Landing stranica nije isto što i vaša web stranica

Vaša web stranica sadrži generalne informacije o vašoj kompaniji, proizvodima, uslugama, reference, testimoniale, blog, webshop itd. Web stranica treba da uputi korisnika na vaš brend, predstavi vaše poslovanje i vaše proizvode.

Sa druge strane, landing stranice služe da budu maksimalno fokusirane na jednu poruku koju želite prenijeti i cilj koji želite postići, bez mnogo eksternih linkova koji bi korisniku odvraćali pažnju tokom sesije.

Sve landing stranice imaju tri zajedničke karakteristike:

  • To su “one-page” stranice (nemaju dodatne podstranice)
  • Imaju jedan cilj, a to je konverzija
  • Imaju jasno predstavljen poziv na akciju (call to action dugme).

Za šta landing stranica može služiti?

Landing stranice danas imaju široku namjenu i višestruke benefite:

Kreiranje e-mail liste
Ovo je brz način da formirate e-mail listu ukoliko želite da vam se ljudi prijave i ostave svoj kontakt kako bi se pretplatili na newsletter. Možete ovo promovisati na svim kanalima i pratiti kako broj pretplatnika raste.

Nagradne igre
Ukoliko imate zanimljivu nagradnu igru i želite je posebno komunicirati, potrebna vam je landing stranica koja će biti zanimljiva i informativna, te koja će prikupiti prijave.

Direktna prodaja
Možete kreirati landing stranice za sve svoje proizvode i staviti poziv na akciju “kupite sada” kako biste došli do ostvarenih kupovina.

Izgradnja odnosa sa kupcima
Landing stranice mogu biti i informativne i korisnicima ponuditi njima korisne informacije ili savjete o vašim proizvodima ili uslugama. Na taj način gradite i jačate odnose sa kupcima.Ukoliko Vam je potrebna pomoć u kreiranju landing stranica, zatražite ponudu, a mi ćemo vam se javiti sa najboljim rješenjem za vaš biznis.


Zatražite ponudu