Enter Keyword here..

And press enter.

Održan seminar o inbound marketingu: Koje alate koristiti za poboljšanje prodaje?

Sharing is caring!

Tore Berntsen, Norvežanin koji je stručnjak za CRM i inbound marketing, govorio je jučer u Sarajevu na seminaru posvećenom upravo temi inbound marketinga i njegove primjene u biznisu.

Učesnici seminara, marketing menadžeri brojnih bh. kompanija, s pažnjom su slušali o mogućnostima unapređenja marketinga i prodaje na domaćem tržištu pomoću tehnika kojima se služi inbound marketing.

“Inbound marketing omogućava prodavcu da što prije dođe do svoje ciljne skupine, odnosno do korisnika koji su već zainteresovani za njegov proizvod i koji već kupuju u okviru te industrije. Inbound je strategija korištenja marketinških tehnika kao što su: content marketing, SEO, marketing na društvenim mrežama, blogovi i slično, a sve u cilju privlačenja novih korisnika”.Tore Berntsen

Seminar smo održali sa ciljem da kroz ovakve edukacije približimo prednosti digitalnog marketinga u poslovanju. Evidentno je da postoji dosta prostora za unapređenje marketinga i prodaje na domaćem tržištu.

“Iako su marketing menadžeri koji se ozbiljno bave tim poslom upoznati sa pojmom ‘inbound marketinga‘, rijetko koja firma ima posložene i automatizovane procese kroz CRM. Takvim pristupom možemo marketing staviti u svrhu prodaje, što mu je i primarna namjena”.Haris Husejnović

Posebno smo oduševljeni pozitivnom i energičnom atmosferom među učesnicima, njihovom saradnjom i željom da aktivno slušaju te da će kroz saradnju sa Toreom Berntsenom omogućiti domaćim firmama implementaciju praksi koje donose rezultate na norveškom tržištu.

Zajedno, Tore i Lilium će biti na raspolaganju svim domaćim firmama koje žele da provjere procese na nivou svog marketinga i prodaje.
Bilo nam je zadovoljstvo biti domaćini ovakvom seminaru, dočekati naše klijente i prijatelje koji su se rado odazvali na poziv.

Agencija Lilium Digital planira i u narednom periodu održavati seminare koji će domaćim kompanijama približiti prakse iz inostranstva koje bi se mogle implementirati i na domaćem tržištu.

Za više informacija pratite naš Facebook page i blog.

Facebook Comments

Sharing is caring!